Talat Eyüp ENSARİ

YIKILAN SADECE TUĞLALAR, TAŞLARDIR

Kulağa okunan selayla başlayan insan hayatı, yine bir selayla sona eriyor.

İki sela arasında yaşananlarsa bazen kısa bazen uzun hayatlara anlam katan olaylardır. İnancımıza göre ahiretteki mevkiimizi tayin ettiren bu olaylar tamamen insanın inisiyatifine göre değişir. Kimi insan suya sabuna dokunmadan bir köşede yaşamayı tercih eder. Kimi insan da akıl baliğ olmasıyla birlikte dünya işlerine kafa yorar. Dünya işlerine kafa yorarken de ahiretini önceler elbette. Ahireti için dünyayı kazanmaya çalışır.

Gördüğü düzensizliklere, yaşanan haksızlıklara karşı inandığı değerler için, gelecek nesiller için, dini mübin için ses çıkarır. Eski deyişle aksülamel gösterir, yani etkiye tepki verir.

Naçizane bu satırların sahibi de benliğini kazandıktan sonra, dünyanın işleyişine kafa yormuş; dini, devleti ve vatanı için kendince kafa yormuştur. Her insan kendi nefsinin mücahididir. İşe önce nefis terbiyesiyle başlayıp, ardından dünya nizamını değiştirmeyle devam etmeye çalışmıştır. Zira kendini kurtaramayan, dinini, devletini kurtaramaz.

İşte bu duygularla ortaöğretim çağında kapısından adım attığım Kayseri Ülkü Ocakları benim gibi binlerce ülküdaşıma yurt olmuştur. Ülkü Ocaklarımız ve Ülkücülük doktrinimiz; bizleri bir yapan, ayrı çarpar kalpleri tek yürek yapan ve her birimizin kişilik kazanmasında en büyük etkiye sahip olmuştur.

Din, devlet ve vatan için coşan duygularımızı sistematik bir fikir hareketi olan '9 Işık' ile yoğurduğumuz ocak binamız, bugün daha iyisi için yıkılıyor.  O merdivenleri çıkan herkese duygu yoğunluğu yaşatan görüntülere tanık olduk. Her ülküdaşımız kendi hatırasıyla baş başa kaldı.

Önceki dönem il başkanımız şu an Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Çelik'in mülkiyetini aldığı İl Ocak binamız, mevcut Ocak Başkanımız Sayın Halit Yağmur'un çalışmalarıyla daha güzeli ve moderni için yenileniyor. Başta fikir önderimiz Başbuğumuz cennet mekân Alparslan Türkeş olmak üzere halis niyetle Türk-İslam davasını ilanihaye yaşatmak için çabalayan, gelecek nesillere taşıma kaygısı olan her kim varsa Allah ondan razı olsun.

Ülkücü kökü mazide olan, atidir. Yıkılan sadece tuğlalar, taşlardır. Hatıralar daimdir, ruhlar ölesi değildir. Allah dinini hıfzedecek, Türk Devleti ve ülkücülük kıyamete kadar baki kalacaktır.

Diğer Makaleler