Talat Eyüp ENSARİ

MHP İL TEŞKİLATI HER YERDE OLACAKTIR

Cumhur İttifakı paydaşları Ak Parti ve MHP'nin genel başkanlar nezdinde başlayan ahengi Kayseri'de de olanca samimiyetiyle sürüyor.

Kayseri bu birlikteliğe yarın yapılacak belediye başkan adayları tanıtımı toplantısında bir kez daha tanıklık edecek. Bu süre zarfında her iki partide seçime giden süreçte yol haritalarını ve seçim çalışmalarını istişare ile tekrar tekrar gözden geçiriyor. Bu bağlamda MHP'ye bırakılan 5 ilçede, Ak Parti'ye bırakılan 11 ilçe ve büyükşehir belediyesi nezdinde karşılıklı özverili çalışmalar gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz.

Milliyetçi Hareket Partisi, Lider Devlet Bahçeli'nin  "Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben" düsturuyla devletin ve milletin huzuru için siyasi ve sosyolojik çalışmalarını sürdürmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tam anlamıyla pekiştirmek için de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin önemi MHP tarafından vatandaşlara anlatılmaktadır.

Kayseri özeline tekrar dönecek olursa Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı burada seçim bölgesi ayırmaksızın planlamalarını ve çalışmalarını sürdürmektedir. Seçime yaklaştıkça daha net görüleceği gibi MHP İl Teşkilatı, Cumhur İttifakı'nı oluşturan etmenleri ve neden Cumhur İttifakı adaylarının seçilmesi gerektiğini seçmene oldukça net anlatacaktır.

Herkes emin olmalıdır ki, fitne ve fesat heveslilerine fırsat tanınmayacak, MHP İl Teşkilatı tüm Kayseri'de olanca ağırlığıyla ayak basmadık yer bırakmayacaktır.

TİP VEKİLİNE CHP MİTİNGİ

Türkiye İşçi Partisi tarafından Hatay Milletvekili adayı gösterilen ve daha sonra seçilen Can Atalay'ın hukuki ve siyasi geleceği bir süreden beri kamuoyunu meşgul etmekteydi. Geçtiğimiz gün TBMM'de okunan kararla Atalay'ın milletvekilliği düşürülmüş oldu.

İşin hukuki boyutunu yorumlayacak değilim. Yalnız dikkatimi çeken CHP'nin burada siyaseten nemalanarak mitinglerle bu durumu protesto edeceğini açıklamasıdır. Elbette siyasi toplantılar haktır. Fakat Atalay'ın kendi partisi dahi nasıl bir protesto tarzı izleyeceğine dair karar vermemişken, CHP'nin bu acelesi ve tavrı rol çalmaktır. Sabah uyandığı andan itibaren DEM zikriyle gün geçiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in göreve gelişini göstermek için ses getirecek bir strateji anlayışı bu vasıtayla giderilmiştir.

Şimdi sorulsa meşhur 'sarı öküz' hikayesinden DEM vurarak kendilerine savunma mekanizması oluşturacak CHP'liler, son dönemde popüler olan bir söylemle bir de o meşhur hikayeyi diğer aktörlerden dinlesinler. Ya da aynı hikayeyi merhum Deniz Baykal görevden ayrılırken hatırlasalardı da partilerinin ellerinden kayışına müsaade etmeselerdi.

Diğer Makaleler