Talat Eyüp ENSARİ

BÖLÜCÜLÜK HAD SAFHADA..

Türkiye'de artık suni gündemin gürültüsü esas gündemin sesini bastırmaktadır. Üzücüdür fakat gerçek budur.

Toplumsal kaos ve ruh sağlığı problemleri, geçim sıkıntıları gibi gerçek gündem yerine son 1 haftadır ülkede konuşulanlara bakınız. Ünlü bir futbolcu transferi, herhangi bir kadının bir sokak röportajında sarf ettiği tahrik edici cümleler ve teğmenler… Hiç biri 1 ay sonra bile hatırlanmayacak konularla Türk Milleti kamplaşmaktadır. Hemen hemen tamamının çıkış noktası olan sosyal medyanın köpürtücü etkisiyle sıradan vatandaş, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktadır.

Ortada gerilimi yükseltecek herhangi bir konu yokken; dış siyasette makul seviyeye dönülmüş, siyasi gündem yumuşamışken kamuoyu gerilime zorlanmaktadır. Şayet bu bilinçli bir şekilde yapılıyorsa bunun adı toplum mühendisliğidir.

Yabancı futbolculara heba edilen ülke kaynaklarına seyirci kalmak bir yana, bağıra çağıra sevinen kitleler var. Yeni mezun teğmenlerin bir süredir kendi aralarında yaptıkları bir ritüeli sosyal medya eliyle parlatıp vatanı elden götüren-vatan kurtaran var. Kim olduğunu bilmediğimiz bir kadını, kurduğu 4 hakaretamiz cümle için kahraman ya da hain ilan eden var. Aynı odada kalsak hazzetmeyeceğimiz ya da çok seveceğimiz birini fikrini beğenmediği kimselere sövercesine konuştuğu için protokollerde ağırlıyoruz. Bölücülüğü alkışlatıyoruz.

Tabi toplum bunlarla meşgulken PKK terörünün partisi DEM'in genel başkanı çıkıp bölücübaşı Apo ve terörist Selahattin Demirtaş'a selam gönderiyor. Barolarda avukatlar Kürtçe yeminler ediyor. Esas bölücülüğü, ırkçılığın daniskasını görmezden gelip, gerçeği perdeleyen sahte konuların esiri oluyoruz.

Yazımızı merhum şair Abdurrahim Karakoç yıllar öncesinden "Hasan'a Mektup" şiiriyle seslenişiyle noktalayalım;

"Soysuzlar taş atar mukaddesata,

Karşı duramazsak bizdedir hata.

Tahammül teşviktir böyle hayata,

Öl.. insan küçülmez ölünce Hasan."

Diğer Makaleler