Talat Eyüp ENSARİ

BİTMEYEN YABANCI SEVDAMIZ

Geçtiğimiz gün İzmir'in Çeşme ilçesinde bir vakıf tarafından düzenlenen konsere davet edilen Yunan şarkıcının, sahnede Türk Bayrağı ve Atatürk posteri olması sebebiyle sahneye çıkmayacağı haberi düştü. Bu olayın üzerine de konser için bir araya gelenlerin sahneye çıkarak İzmir Marşı'nın söylemişler.

Belediye Başkanı da bir açıklama yaparak " Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik ve biz her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan ve bu inançta olan insanlarız" demiş.

Dünya düzeni böyledir; hırsız hırsızlığını, arsız arsızlığını yapacaktır. Yunan şarkıcı kendi prensiplerince doğru fakat bize göre yanlış bir karar almıştır. Bu kararıyla da asırlık kuyruk acılarının hâlâ diri olduğunu görmekteyiz. Bu vesileyle "Sen Türk olduğunu unutsan da düşman unutmuyor" veciz sözünü bir kez daha hissettik, kavradık.

Gelgelelim adında Türk olan bir eğitim vakfının konsere Yunan şarkıcı çağırması ise ayrı bir garabettir. Bu garabeti Belediye Başkanı hanımefendi yaşanan olaya rağmen 'kardeşlik, dostluk' sözleriyle süslemiştir.

"Tüm dünya bize karşı" şeklinde bir komplo teorisi üretemesek de en azından söz sahibi olduğumuz siyasetten tutun da futbola, sanata kadar Türk'e uygulanan ayrımcılığı her gün daha net görebiliyoruz.

Tabi yukarıda da söylediğimiz gibi Yunan Yunanlığını yapmıştır. Ya Türk topraklarında olanlara ne demeli? Yine geçtiğimiz günlerde Van'da bir şarkıcı "Ne Mutlu Türk'üm diyene" dediği için pet şişe yağmuruna tutuldu. Yaşananların hangisi kardeşliktir? Türk isminden neden bu kadar rahatsızlık duyulduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Her fırsatta hatta ve hatta Kayseri'deki asayiş olaylarında da Türkleri ırkçılıkla suçlayanlar, Van'da yaşananları nasıl değerlendirmektedir?

Dostluk, kardeşlik kelimelerini lügatimizde olmadığı için değil, hainleri tanıdığımız için  az kullandığımız bilinmelidir. Yoksa Bosna'nın dağ köyünde "Türksünüz, geleceğinizi biliyordum" diyen yaşlı kadının beklediği gibidir Türk. Türk beklenendir..

Diğer Makaleler