Talat Eyüp ENSARİ

MENFAATPERESTLERİN ÇAMURUYLA ÜLKÜCÜLER LEKE TUTMAZ

Kurumların ve şahısların yaşadığı olaylar, sonrası için emsal niteliği taşıyarak ders alınması açısından büyük önem teşkil etmektedir. Geçtiğimiz hafta sonu da Pınarbaşı'da tekrarlanan mahalli seçimler bu duruma bir örnektir.

Bilindiği gibi Pınarbaşı'da 31 Mart öncesinde başlayan seçim çalışmaları, seçimlerdeki usulsüzlükler nedeniyle yenilenen 2 Haziran itibariyle son bulmuştur. Seçime girecek partiler faaliyetlerini vatandaşlara anlatma noktasında boy göstermiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi de bu aşamada Genel Başkan Yardımcıları, MYK ve MDK üyeleri, milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile yaklaşık 6 ay boyunca Pınarbaşı'da adım atmadık yer bırakmamıştır. Yapılabilecek tüm çalışmalar yapılmış, tüm hanelere, tüm Pınarbaşılılara ulaşılmıştır. MHP teşkilatları seçimlere vicdan rahatlığıyla girmiş, sonuçları da demokrasi inancı gereğince olgunlukla karşılamıştır.

Dönemin modası olan Milliyetçi-Ülkücü harekete saldırı için hazır kıta bekleyenler de Pınarbaşı seçimlerini fırsat bilmiştir. MHP'nin kaybetmesini inlerinde bekleyenler zaman kaybetmeden olmayan bilgileri ve bolca dedikodularıyla ortalıkta ahkâm kesmeye başlamıştır. Yılanlar, yanılanlar, şaşıranlar güruhu "MHP Pınarbaşı'da çalışmadı" diyerek en basit ifadeyle yalan söylemektedir. MHP genel merkezi, il ve ilçe teşkilatları 6 ay boyunca Pınarbaşı'dan elini çekmemiştir. Evinden, işinden feragat ederek davasına hizmet için gecesine gündüzüne katan, hiçbir karşılık beklemeden 3 hilalin zaferi için çalışan hiçbir ülkücü, menfaatperestlerin dilinden çıkan kir ile lekelenmeyecek kadar azizdir, paktır.

MHP'yi bu konuda zafiyetle eleştirenler art niyetli değilse cahildir. Her gün yapılan faaliyetlerin sosyal medyada ve diğer organlarda paylaşımı, yapılan basın açıklamalarını görmek için gözünüzü açmanız yeterlidir.

Milletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, Ülkü Ocakları İl Başkanı Halit Yağmur, MHP İlçe Başkanı Kadir Akbaş ve Ülkü Ocakları ilçe Başkanı Mehmet Koç ve belediye başkan adayı Menduh Uzunluoğlu olmak üzere her bir ülkücü elinden gelen gayreti göstermiş, Pınarbaşı'nı karış karış dolaşmıştır. Ayrıca gözleri kapalı diye etrafı karanlık sananlar, sahibinin sesinden konuşanlar, MHP ile kuyruk acısı olanlar bilinmekte ve not alınmaktadır. Ağzını açtığında 'lider, doktrin, teşkilat' diyen fakat hiçbir dalda kertiği olmayanlar da gözden kaçmamaktadır.

Alayına birden Lider Devlet Bahçeli'nin bu hafta grup toplantısında yaptığı konuşmadaki gibi cevap veriyoruz: "Hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz". Ve unutmadan belirtelim ki her şey bittiğinde Martin Luther King'in dediği gibi "Düşmanlarımızın sözlerini değil, dostlarımızın sessizliğini hatırlayacağız."

Diğer Makaleler