
Ulu Önder Atatürk, Kayseri'de de anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85’inci vefat yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni gerçekleştirildi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de düzenlenen anma töreni, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.
Törende, Atatürk’ün 85 yıl önce ebediyete irtihal ettiği saat olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirilirken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, “Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım’da da Cumhuriyet’imizin kurucusu, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için Türkiye’nin tüm meydanlarında olduğu gibi Kayseri’de bu meydanda da atamızı anmak için toplandık” dedi.
“CUMHURİYET’İMİZİN KURUCUSU BANİSİ, ÖNDERİMİZİ RAHMET, MİNNETLE ANIYORUM”
Gün boyu Atatürk’ü anmak için sunumlar, programlar, törenler olacağını belirten Vali Çiçek, şunları söyledi:
“Her 10 Kasım’da bu saatlerde tüm memlekette olduğu gibi Kayseri’de de büyük bir hüzün var. Büyük fedakârlıklarla, büyük mücadelelerle vatanın düşman işgalinden kurtarılışı, Cumhuriyet’in ilanı ve 85’inci yılında ebediyete irtihal eden atamızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Buradan Kültür Müdürlüğü’nde atamızı anmak için öğrencilerimizin düzenlediği programa geçeceğiz, gün boyu okullarda da atamızın fikirlerini, bıraktığı eserleri, özellikle Cumhuriyet’imizi, bağımsızlığımızı anlatan sunumlar, programlar, törenler olacak. Cumhuriyetimizin kurucusu banisi, önderimizi rahmet, minnetle anıyorum.”
Yazarlar
- 01KAYSERİ’DE SWİNGER(eş değiştirme) OPERASYONU
- 02SADIK YAKUT'A YENİ GÖREV!
- 03Nöbetçi noter geliyor
- 04Cumhuriyet Meydanı'nda Suriyeli Gerilimi
- 05Ünlü iş adamı öldürüldü
- 06YENİ PARTİ İÇİN BAĞDA TOPLANTI !
- 07BOYDAK HOLDİNGİN 3 ŞİRKETİ HALKA ARZ
- 08Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yeni meclisindeki üye dağılımı belirlendi
- 09ORUÇ TUTAMAYAN NE KADAR FİDYE VERECEK?
- 10Kayseri'de iğrenç olay; 14 yaşındaki kıza cinsel istismardan 2 tutuklama
- 11PINARBAŞI'NA DEV TESİS YAPILACAK
- 12Gün olur, asra bedel...
- 13Mahalleli Suriyelilere karşı sokağa döküldü
- 14Son dakika... Cumhur İttifakı belediye meclis üye adayları belli oldu
- 15Millet İttifakının Büyükşehir adayı Dursun Ataş oldu
- 01PFDK'dan MondiHome Kayserispor'a ceza
- 02Benzine bu gece büyük indirim geliyor
- 03Mondihome Kayserispor-Siltaş Yapı Pendikspor maçının hakemi belli oldu
- 04Böhürler: “Seçim barajının yüzde 5’e indirilmesi düşünülebilir”
- 05Kaçakçılık operasyonunda 11 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi
- 06Motorine bir indirim daha
- 07"NATO üsleri kapatılsın!"
- 087 aracın lastiklerini kesen şüpheli yakalandı
- 09“Hangi büyük şehirde hangi siyasi partinin aday çıkartacağı kesinleşmiş durumda"
- 10Kuruköprü'ye yeni sosyal tesis yapıldı
- 11Genç, Develi OSB için konuştu: "Hayâl satmayın"
- 12Kayseri Üniversitesi 19 sözleşmeli personel alacak
- 13Prof. Dr. Naci Görür Kayseri ve 17 il için uyardı
- 14Cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği yakınını öldüren kadının duruşması devam etti
- 15Kayseri'de haftanın semt pazarı fiyatları