Kayserispor pahada yüksek, başarıda düşük kaldı

Bellona Kayserispor kadro değeri olarak ligdeki sıralamasından daha yüksekte.

'Yeni Açık' tarafından yapılan araştırmada ligdeki takımların kadro değerleri hesaplanarak, sıralamalarıyla karşılaştırıldı. Buna göre Bellona Kayserispor 22.2 milyon euro bedelle ligin en pahalı 13. takımı oldu.

Ligin zirvesinde yer alan Galatasaray, 260.85 milyon euroluk kadro değeriyle en pahalı takım konumunda bulunuyor. Onu 218.90 milyon euroluk kadro değeriyle ligde ikinci sırada yer alan Fenerbahçe takip ediyor.

Ancak, ligin köklü ekiplerinden Beşiktaş, 129.40 milyon euroluk kadro değerine sahip olmasına rağmen ligde 6. sırada bulunuyor. Büyük umutlarla sezona başlayan Trabzonspor ise 94.70 milyon euroluk kadro değerine sahip olmasına rağmen şu an 10. sırada yer alıyor.

Ligin en büyük sürprizlerinden biri ise Samsunspor oldu. Kadro değeri yalnızca 31.03 milyon euro olan Karadeniz ekibi, sezona beklentilerin üzerinde bir başlangıç yaparak 3. sıraya kadar yükseldi.

 

Diğer Haberler