İzmir"de acı olay!

İzmir'in Konak ilçesinde, yaklaşık 3 yıldır kendisinden haber alınamayan 87 yaşındaki emekli hemşire Gülşen Çoğulu'nun yalnız yaşadığı evinde kemikleri bulundu. Kadının ölümünden neden kimsenin haberi olmadığında dair, 3 yıldır görüşmediği üvey oğlunun ve komşuların ifadeleri şoke etti.

Gülşen Çoğulu'nun yalnız yaşadığı evinde kemikleri bulundu. Çoğulu, eşinin 23 yıl önce vefatının ardından yalnız yaşamaya başlamış ve bu evlilikten çocuğu olmamıştı. Eşinin ilk evliliğinden olan üvey oğlu R.Ç. ile pandemi döneminde irtibatları kesilmişti. 3 yıl boyunca üvey annesinden haber alamayan R.Ç., durumu polise bildirdi. Polis, R.Ç. ve çilingirle birlikte Çoğulu'nun evine gitti.

Eve giren polis ekipleri, evdeki çöp yığınları arasında yaptıkları incelemede, yatak odasında kısmen çürümüş kıyafetleriyle birlikte Çoğulu'nun kemiklerine rastladı. Çoğulu'nun uzun süre önce hayatını kaybettiği ve geriye sadece kemiklerinin kaldığı belirlendi. Savcının incelemesinin ardından ceset, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. İzmir Adli Tıp Kurumuna alınan kemik parçaları, detaylı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Polis, evde detaylı bir inceleme yaptı ancak hırsızlık veya başka bir suç unsuruna rastlanmadı. R.Ç.'nin ifadesine başvurulurken, Gülşen Çoğulu ile 3 yıldır görüşmediğini ve üvey annesinin asabi bir yapıya sahip olduğunu, telefon kullanmadığını belirttiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yaşlı kadının yaşadığı 5 katlı, 15 daireli apartmanın sakinlerinden Kıral İlter, gazetecilere binaya 2 yıl önce taşındığını, yaşlı kadını tanımadığını söyledi.

Binaya taşındıklarında yaşlı kadının evi için "2-3 senedir boş" dendiğini aktaran İlter, "Yukarıda herhangi birine rastlamadık, hiç ses gelmiyordu. Geçen sene bir ara ağır bir koku vardı ama su saatlerinin olduğu yerde bir hayvan ölmüş galiba. Ondan dolayı zannettik. Sonrasında koku kesildi. Ceset kokusu nasıl olur bilemediğimiz için fark edemedik." diye konuştu.

Komşulardan Pervin Acar da 10 yıldır apartmanda ikamet ettiğini, Çoğulu'na yıllar önce birkaç kez su ikram ettiğini, iyi bir insan olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler