İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Altun istifa etti

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kayseri Şubesi İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Altun istifa ettiğini açıkladı.

Uzun yıllar Kayseri Bölgesi hakemliği yapmış olan ve üst klasman yardımcı hakemliğine kadar yükselen geçen sezon da gözlemcilik yapan Emre Altun (TFFHGD) Kayseri Şubesi İl Hakem Kurulu Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Altun tarafından yapılan açıklamada, “ TFF Merkez Hakem Kurulu’nun 26.08.2024 tarihinde açıklamış olduğu talimatlar neticesinde yeni klasmanlar oluşturulmuştur. Bu talimat neticesinde klasman olarak Üst Klasman Gözlemcisi olarak

güncellenmiştir. 2 Mart 1999 yılında bu yana futbol federasyonunda farklı klasmanlarda hakem, gözlemci ile hakemleri izlemek için teknik analiz ve 2022 yılında İl Hakem Kurulunda hakem atama sorumlusu olarak görev aldım. 30 Eylül 2023 de şahsıma tebliğ edilen İl Hakem Kurulu başkanlığı görevine yapılan sınavlar sonucunda başarılı oldum. 28.08.2024 tarihinde görev yapacak hakem ve gözlemciler listesinde ismim bulunmamaktadır. Şahsım hakkında mevcut federasyon başkanının FETO ve şike iftirası atması hakkında savcılıkla başlatılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığı karar verilerek temiz olduğum kanıtlanmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu başkanının şahsımla ilgili olarak bu şekilde bir karar aldırarak gözlemciliğimin bitirilmesine sebep olması karşısında güven ortamının bozulduğu açıkça ortadadır. Altun ailesinden bir can daha vermeye niyetim yoktur.

Hukuki haklarım saklı kalmak kaydı ile 04.09.2024 tarihi itibariyle il Hakem Kurulu Başkanlığından istifa ediyorum” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler