Türkiye’nin İlk Meyve Suyu Markası Meysu, Dünyaya İçecek İhraç Ediyor

Türkiye’de meyve suyuna adını veren Meysu, nesilden nesile aktardığı lezzetleri Kayseri’deki üretim üssünden 5 kıtada 60 ülkeye ihraç ederek, global bir içecek markası olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye’nin ilk meyve suyu markası Meysu; köklü geçmişi, ürün çeşitliliği, üretime ve inovasyona yaptığı yatırımın yanı sıra ihracatta da büyümeye devam ediyor. Nesilden nesile büyük bir özenle aktardığı lezzeti, yenilikçi ve modern yaklaşımıyla sadece Türkiye’ye değil, 5 kıtada 60 ülkeye sunan Meysu, ürün çeşitliliği ile de sadece meyve suyu değil, bir içecek markası olma hedefiyle çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.

İSO İkinci 500 Listesinde 14 Kayseri Firması Yer Aldı


İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl gerçekleştirilen "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017" araştırma sonuçlarına göre Meysu Gıda; Üretimden net satış (TL)193.340.609 TL ile 2017 yılı 309. Sırada yer almakta. 2016 yılında 320. Sıra da olan Meysu Gıda her yıl satış ve hacmini artırarak 2017 yılında ikinci 500 listesinde 309. olarak yer alırken, Kayseri den 14 firmanın olduğu bu liste de, Meysu Gıda 6. sırada bulunuyor.

Sıra  2017    2016       Kuruluşlar                                                    Üretimden Satışlar (Net) (TL)

6        309      320        Meysu Gıda San. ve Tic. A.Ş.                                           193.340.609

 

Meysu ürün çeşitliliği ve ihracatla büyüyor

Başta Malezya, Çin, AB ülkeleri, Irak ve Panama olmak üzere 5 kıtada 60 ülkeye ihracat yapan Meysu, içecek sektöründe yeni pazarların artmasıyla üretim kapasitesini 2018 yılında %40 oranında artırmaya odaklandı.  Kalitesi ve ürün çeşitliliği ile Çin halkının beğenisini kazanan Meysu, özellikle yüzde 100 ürün grubunda Çin’de büyümek istiyor. Çin’de varlığını ve yapısını genişletmeyi hedefleyerek bu doğrultuda Çin’de ofis açmak için girişimlerini sürdürüyor. AB ülkelerinde ilk önce etnik pazarda etkili olan Meysu, günümüzde Alman, Fransız vb. gibi yerel tüketicilerin de beğenisini kazanıyor. Dünyanın öbür ucu olarak kabul edeceğimiz ülkelerde örneğin, Panama’da Meysu ürünlerini raflarda görmek mümkün.

Meysu’nun son yıllarda yaptığı atılımla pazar payını ve karlılığını artırdığını söyleyen Meysu Genel Müdür Osman Güldüoğlu, kurumsallaşmaya verdikleri önem ve yenilikçi vizyonlarıyla büyümeyi sürdüreceklerini belirtierek,“1969’dan bu yana ülkemizde meyve suyuna adını veren bir marka olarak, her geçen yıl sektörümüzde lider olma yolunda hızlı adımlar atıyoruz. Her yıl ortalama yüzde 25 oranında büyüme gerçekleştiriyoruz. Son dört yılda ise iki kat daha büyüdük.2017 yılında ki büyüme oranımız yüzde 25.  Beş kıtada 60 ülkeye içecek ihraç ediyoruz, 2018’de ülke sayısını  70’e çıkarmayı hedefliyoruz.  Hedef pazarlarımız arasında ise Orta Doğu ve Asya bulunuyor.Zengin ürün çeşitliliğimize ek olarak, tüm dünyadan tüketicilerimize yeni tatlar deneyimleme imkanı sunabilmek için Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz.Çocukluğumuzun meyve suyu olan Meysu artık modern üretim tesislerinde kaliteli, sağlıklı, yenilikçi ürünler üreten, ulusal ve uluslararası platformda güvenilir bir şirket olma yolunda hızla ilerleyen bir içecek markası haline geldi. 2018 yılında üretim kapasitemizi artırarak başta Çin olmak üzere farklı ülkelerde ofis açarak dağıtım ağımızı genişleteceğiz." dedi.

Kayseri’de yılda 150 bin ton içecek üretiliyor

Meysu, Kayseri’deki 36 bin metrekarelik fabrikasında Meysu markası altında yüzde 100 meyve suyu, meyve nektarı, meyveli içecek, soğuk çay, soğuk kahve, gazlı içecek, enerji içeceği, geleneksel şerbetler ve süt üretimi yapıyor. 2017 yılında yaklaşık 150 bin ton içecek üreten Meysu, ham maddelerini de Kayseri ve civar illerden temin ediyor. Meyve sularında hiçbir katkı maddesi kullanmayan Meysu, kullandığı meyvelerini düzenli olarak 650 parametrede pestisit kontrolünden geçiriyor. 300 kişinin çalıştığı fabrika ayrıca tüm dünyada geçerli olan ISO 9001, ISO 22000, BRC kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemleri ve Helal sertifikalarına sahip.

Diğer Haberler