![](resimler/icerikler/9713.jpg?1589623829)
Özhaseki: "Yalçın Başkan, projeleri hayata geçirecek bilgi birikime sahip"
Talas Belediyesi’nin projeleri, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da katıldığı bir toplantıda masaya yatırıldı. Toplantısı sonrası bir değerlendirme yapan Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın bütün projeleri hayata geçirecek bilgi ve birikime sahip olduğuna vurgu yaptı.
Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun yanı sıra ilgili belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilk bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri özetledikten sonra bu yaz döneminde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri aktardı.
Toplantıda Raylı sistem Anayurt Hattı, Ali Dağı Fünikiler Projesi, Kentsel Dönüşüm çalışmaları, Millet Bahçesi Jandarma Parkı gibi büyük ölçekli projeler başta olmak üzere Talas Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak çok sayıda proje masaya yatırıldı.
Toplantının ardından bir değerlendirme yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin veya merkezi hükümetin desteğine ihtiyaç duyulan projelerine katkı sağlayacaklarını söyledi.
ANAYURT HATTINA BU YIL BAŞLANIYOR
Anayurt’a raylı sistem müjdesi veren Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, hattın yapımına bu yıl içerisinde başlanacağını ifade ederek, “Desteğe ihtiyaç duyulan projelerden birisi raylı sistem projesi. Raylı sistemin Anayurt’a ulaştırılması ve şehir merkezi ile bağlantısının kurulması önemli bir proje. Bu konu haliyle Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiriyor. Bugün bu konuyu değerlendirerek son kararları verdik. Zaten İslam Kalkınma Bankası’ndan kredileri temin edilmişti. İnşallah bu sene içerisinde temeli atılacak ve hızlıca yapımına başlanacak.” dedi.
ALİ DAĞI CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Ali Dağı’na yapılacak fünikiler hattına da değinen Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, projenin en ince ayrıntısına kadar ele alındığını kaydederek, “Bu hattın nereden gideceği, teleferik mi yoksa fünikiler mi olacağı gibi konuları yine burada uzun uzun istişare ettik. Bunun yanı sıra üniversite kenti olan Talas’ta gençlere hitap edecek yeni sosyal tesislerin ve kütüphanelerin konumunu değerlendirdik. Çok şükür Talas Belediyesi, birçok konuda üzerine düşeni hakkıyla yapıyor. Bununla birlikte Millet Parkı Jandarma Parkı gibi yine bir ucu Ankara’ya dayanan projeler var. Bunların hepsini tek tek takip edip Talas’a kazandıracağız.” diye konuştu.
Konuşmanın son bölümünde de Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın belediyecilikteki bilgi ve birikimine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki sözlerini “Mustafa Yalçın ile yıllarca beraber çalıştık, daha sonra devletimizin isteği doğrultusunda Van’a gitti ve orada hizmet etti. Bilgi ve birikimiyle bu işlerin altından hakkıyla kalkar. İhtiyaç duyduğu yerde Memduh Başkanım hazır zaten. Ben de üstüme ne düşüyorsa yapmaya hazırım.” şeklinde tamamladı.
Yazarlar
- 01SADIK YAKUT'A YENİ GÖREV!
- 02KAYSERİ’DE SWİNGER(eş değiştirme) OPERASYONU
- 03ORUÇ TUTAMAYAN NE KADAR FİDYE VERECEK?
- 04Cumhuriyet Meydanı'nda Suriyeli Gerilimi
- 05Nöbetçi noter geliyor
- 06Ünlü iş adamı öldürüldü
- 07YENİ PARTİ İÇİN BAĞDA TOPLANTI !
- 08BOYDAK HOLDİNGİN 3 ŞİRKETİ HALKA ARZ
- 09Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yeni meclisindeki üye dağılımı belirlendi
- 10Kayseri'de iğrenç olay; 14 yaşındaki kıza cinsel istismardan 2 tutuklama
- 11PINARBAŞI'NA DEV TESİS YAPILACAK
- 12Gün olur, asra bedel...
- 13Mahalleli Suriyelilere karşı sokağa döküldü
- 14Son dakika... Cumhur İttifakı belediye meclis üye adayları belli oldu
- 15Millet İttifakının Büyükşehir adayı Dursun Ataş oldu
- 01Ersoy: "Biz burada siyaset yapmıyoruz, burası siyaset üstü bir yer "
- 02Milletvekili Akar, “Kayserispor layık olduğu yere gelecek”
- 03"Enflasyon düşer her şey düşer Kayserispor düşmez"
- 04Bellona Kayserispor 6 maç sonra galip geldi
- 05Kayseri'de bir sahte alkol operasyonu daha
- 06Kayserispor U19, Konyaspor U19'u farklı yendi
- 07Kocasinan Belediyesi'nde ulaşım toplantısı
- 08İncesu'da 1 ton 200 kilogram kaçak tütün ele geçirildi
- 09Kayseri'de 35 şişe sahte alkol ele geçirildi
- 10Saadet Partisi Trump ve Netenyahu'ya tepki gösterip iktidara seslendi
- 11Germir'deki yaralama olayının failleri yakalandı
- 12Kıbrıs Gazisi Şemsettinoğlu son yolculuğuna uğurlandı
- 13PFDK açıkladı; Sivasspor hükmen mağlup
- 14Tarım, Orman Bakan Yardımcısı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kayseri’de
- 153 bin 600 eski ve yeni milletvekiline 'trafik cezası' ayrıcalığı