Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara yeni bir uyarı göndererek Kurban Bayramı sonrasında uygulanacak yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Bu düzenlemeler kapsamında, kart limiti olması gerekenden yüksek olan müşterilerin limitleri, aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasında belirlenecek.

Bilkent Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu, BDDK'nın bu yeni düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Babuşçu, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) bankalara yeni uyarılar gönderdi. Kurban Bayramı sonrasında uygulanacak yeni düzenlemelerle kart limiti olması gerekenden yüksek olan müşterilerin limitlerinin, aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasına çekileceği bildirildi." dedi.

KURBAN BAYRAMI SONRASI YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

BDDK tarafından yapılan açıklamada, yeni düzenlemelerin Kurban Bayramı sonrasında yürürlüğe gireceği ifade edildi. Bu döneme kadar bankaların, müşterilerinin kart limitlerini gözden geçirerek gerekli ayarlamaları yapmaları gerektiği vurgulandı. Müşteriler ise, kart limitlerinin düşürülmesi durumunda oluşabilecek olası etkiler hakkında bilgilendirilecek.

Diğer Haberler