“Kayseri 300 bin öğrencisiyle beraber bir öğrenci kentidir”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Valiliği’nde 2024-2025 eğitim öğretim yılı sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Mustafa Özdal İlkokulu Müdürü, öğretmen ve öğrencileri ağırladı. Görüşmenin ardından Vali Çiçek, İlmiye-Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa katıldı.   

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar’la birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Mustafa Özdal İlkokulu Müdürü ile öğretmenler ve öğrencilerden oluşan bir grubu makamında ağırladı. Ardından Vali Çiçek, Melikgazi ilçesinde bulunan İlmiye-Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulunda gerçekleştirilen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katıldı. Programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Üniversite Rektörleri, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral. Hakan Dedebağı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çiçek program sonrası yaptığı açıklamada, Kayseri’nin 300 bin öğrenci ile bir öğrenci kenti olduğunu söyleyerek, “Öncelikle yeni eğitim dönemimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gerçekten 300 bin öğrencisiyle beraber Kayseri bir öğrenci kenti. Öğrenci kentinde öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde dönemi geçirmelerini çok arzuluyorum. Hem okullarımızda bir kaza bela olmaması, hem de eğitim de başlattığımız başarı seviyelerinin yükselme sürecinin devam etmesini diliyorum. Geçen sene ilk 100’de 16 tane öğrencimiz, ilk binde 34 tane öğrencimiz vardı. Kayseri’deki öğrenciler inanılmaz başarılar elde ediyor. TÜBİTAK yarışmalarında ilk 4’lere, ilk 3’lere girdiler. Dolayısıyla bu senede aynı başarıların devam etmesini, bunun yanında da hem eğitim manasında hem çocukların ahlaki değerler manasında hem vatan millet sevgisi noktasında da iyi bir eğitim almalarını temenni ediyorum. Ailelerimize seslenmek istiyorum; bu çocuklar sadece sizlerin çocukları değil, bu çocuklar koca Türk milletinin çocukları, büyük milletimizin fertleri. Bir çocuğumuzun yetişmemesi, bir çocuğumuzun yetiştirilmemesi sadece o aileyi etkilemiyor, bütün bir toplumu etkiliyor. Dolayısıyla çocuklarınız sadece kendiniz için değil, milletimiz için iyi yetiştirilmeleri, derslerinin, eğitimlerinin takip edilmesi gerekiyor. Öğretmenlerimizden, emanet ettiğimiz bu yavrulara en iyi şekilde milletimize, tarihimize mahcup olmamak adına sahip çıkmalarını özellikle istiyorum. Evlatlarımız öğretmenlerimize sadece ailelerinin değil, milletimizin de emaneti. Dolayısıyla Kayseri’de bu sene eğitimin en iyi şekilde devam etmesini, hem de özellikle yaptığımız ERVA gibi sosyal projeler noktasında öğrencilerimizi sahipsiz ve yalnız bırakmamak adına büyük bir çaba içerisinde olacağımızı söylüyorum. Eğitim- öğretim döneminin tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler