Dezenfektana talep artınca, Kayseri'de üretim yapan meslek lisesi 3 vardiyaya döndü

Kocasinan ilçesinde faaliyet gösteren Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya teknolojisi bölümünde üretimi yapılan iç mekân ve el dezenfektanı talebinde koronavirüse karşı tedbirlerden dolayı artış yaşanırken, okul gelen talepleri karşılayabilmek adına bugünden itibaren 3 vardiya üretime geçme kararı aldı.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halis Karabulut yaptığı açıklamada, okullarında kimya teknolojisi olmak üzere dört bölüm bulunduğunu, kimya bölümünde hem iç mekân dezenfektan hem de el dezenfektanı olmak üzere iki maddeyi ürettiklerini söyledi.

Türkiye genelinde bu üretimi yapabilecek 28 okuldan biri olduklarını belirten Karabulut, "Yüzde 5 klor içerikli el dezenfektanı ve etil alkol veya izopropil alkol bazlı el dezenfektanlarını üretmeye çalışıyoruz." dedi.

Son günlerde talep yoğunluğu yaşadıklarını ifade eden Karabulut, şunları kaydetti:

"7 ilden il mili eğitim müdürlükleri arayarak yoğun bir şeklide hazır solüsyon, yüzde 5 klor içerikli ortam dezenfektanı istedi. Kayseri 70 ton, Aksaray 30 ton, Yozgat 50 ton, Karaman 30 ton gibi rakamlarla yaklaşık 400 tona yakın yüzde 5 klor içerikli dezenfektan talepleri var. Ülkemizde bir kişide koronavirüs görülmesiyle gece itibariyle milli eğitim müdürlükleri yoğun talepte bulundu. Biz de bu talebi karşılamak için 3 vardiya öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle çalışıp ülkemizin bu ihtiyacını karşılamaya çalışacağız. Talebi karşılayabiliriz diye düşünüyoruz. Planlı çalıştığımız zaman ilk parti ilaçlamayı yaptırırsak sonrası için önümüzde 8 hafta gibi bir süre var. 8 haftada çok büyük meblağda üretim yapabiliriz. Önceliğimiz milli eğitim müdürlükleri, okullarımız, sonra kamu dışında kalan yerlere malzeme kalırsa vermeyi düşünüyoruz."

Ortam dezenfektanını uygulayacak kişilerin gerekli tedbirleri almaları gerektiğine dikkati çeken Karabulut, "Bu görevliler tulum giymeli, maske takmalı, eldiven giyip pompalarla bütün öğrenci sıralarına, pencerelere, yerleri, tavanlara yani her tarafa bu solüsyon sıkacak. Bu uygulama öğrencinin olmadığı zaman 17.00'den sonra yapılmalı. Sabaha zaten insanlara olan etkisi biter ama ortamda bulunan bütün virüsler ölür. 8 hafta sonra aynı şekilde bir kez daha uyguladığınız zaman hijyen sağlanmış olur." diye konuştu.

Diğer Haberler