Bürokratlardan, siyasilerden ve iş dünyasından '12 Mart' mesajları

Kentimizde görev yapan, bürokratlar, siyasiler ve iş dünyası temsilcileri '12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü' sebebiyle kutlama ve anma mesajları yayımladı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın mesajında; "Kahraman Milletimizin bağımsızlığımız ve bayrağımız uğruna verdiği, tarihte emsali olmayan kurtuluş mücadelemizi destanlaştıran, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimizin büyük bir inançla vermiş olduğu istiklal mücadelesini, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımız, tarihten silinmek istenen milletimizin uyanışını, dirilişini, ne geçmişte, ne de gelecekte, esarete asla boyun eğmediğinin, eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin ifadesidir. Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşı'mızla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşımızda, en güzel ifadesini bulan birlik, beraberlik, bağımsızlık gibi ortak değerlerle, gelecek için çalışmaya devam eden milletimiz, sonsuza dek bağımsız olarak yaşayacaktır. Bağımsızlığımızın ebedi sembolü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 99. yıl dönümünde başta Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cennet vatanımız uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi, rahmet ve minnetle yâd ediyorum, hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 12 MART MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün 99. yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Milli Mücadele döneminde Türk halkının hislerine tercüman olan Milli Şair’imiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 99. yıldönümünü kutlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kurtuluş Savaşı’nda tüm yokluklara rağmen yedi düvele karşı milletimizin göstermiş olduğu kahramanlığı, milli ve manevi duygularımızı coştururcasına kaleme alarak İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif Ersoy, bize ve tüm dünyaya çok önemli mesajlar vermiştir. Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı'mız,bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikayesini anlatan,birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir.12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla milli marşımızın yazarı üstad Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YALÇIN’DAN İSTİKLAL MARŞI MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında İstiklal Marşı’nın, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinin meşalesi olduğuna vurgu yapan Başkan Yalçın, “İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk Milleti'nin vatan sevgisini en güzel şekilde yansıtmaktadır. Bundan 99 yıl önce Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan milli marşımızın oluşturduğu milli mücadele ruhu, yurdun dört bir yanına yayılarak, en zor ve çetin dönemlerde milletimize ilham kaynağı olmuştur. Bugün bu topraklarda huzur içerisinde yaşıyorsak, o zaman verilen mücadelenin, çekilen çilenin karşılığıdır. Akif’in hayatını, eserlerini ve de İstiklal Marşı’nı kendimize düstur edinmeli ve vatan sevgimizi buna göre şekillendirmeliyiz.” ifadesini kullandı.

Başkan Yalçın, mesajını şöyle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99. yıl dönümünde, başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, ruhları şâd olsun diyorum.

”BAŞKAN TOK: “İSTİKLAL MARŞI, YAŞANMIŞ BİR KAHRAMANLIK VE KURTULUŞ DESTANIDIR”

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
İstiklal Marşı’nın TBMM’de milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 99 yıl geçtiğini belirten Başkan Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türklüğü yok etmek isteyen emperyalist güçler ve onların maşalarına karşı, yiğitçe bir mücadeleyle karşı koyan kahraman ordumuza, armağan edilen bu marş; dünya durdukça gür bir sesle okunmaya devam edecektir. İstiklal Marşı, yalnızca ordumuza moral vermek amacıyla yazılmış olan bir şiir değildir. Her mısrasın da muhteşem bir maneviyatı barındıran bu marş; bir milletin binlerce yıllık öyküsünü de sırtında taşımaktadır. Her satırı milli ruhun yansımalarıyla bezeli olan İstiklal Marşı, bütün dünyaya verilmiş bir ihtarı da simgelemektedir. Bu ihtar Türk Milleti’nin asla esir alınamayacağının ve Türk vatanının asla teslim edilemeyeceğinin haykırışıdır. İstiklal Marşı her Türk’ün gönlünde ve dilinde ebed müddet yaşayacak ve o milli ruh, Allah’ın izniyle ruhumuzda her daim canlılığını muhafaza edecektir. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bugünlerde, İstiklal Marşımızı anlamak milletimiz için çok büyük faydalar doğuracaktır. İstiklâl Marşımız, büyük Türk Milleti’nin, niteliksiz, basiretsiz ve teslimiyetçi yöneticilerin elinde yok olmaya doğru yol aldığı bir dönemin yaşanmış bir kahramanlık ve kurtuluş destanıdır.
İstiklâl Marşımız, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için ölümü göze almış milli kahramanların insanüstü bir mücadele ile Türk Milleti’ni ayağa kaldırma stratejisinin zafer tacıdır.
İstiklâl Marşımız, yalnızca günün manevi ikliminden etkilenmiş bir sanatçının hissiyatı değil, tarihin derinliklerinden gelen ve sonsuz bir geleceğe uzanan büyük Türk Milleti’nin bağımsızlık ve hürriyet beyannamesidir. İstiklâl Marşımız, milletimizin cephelerde kahramanca savaştığı bir dönemde, zaferle sonuçlanacak milli yükselişin sembolü olmakla kalmamış, beraberinde onu anlayabilmiş vicdanlarda Türk Milleti’nin geleceğine de ışık tutmuştur.”

CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER'İN MESAJI

 

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından emperyalizmin ahtapot kollarıyla sardığı Anadolu’da, zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi olmayan Anadolu halkı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde önce millet olmayı, sonra da asla esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Tüm mazlum milletlere ilham olan Kurtuluş Savaşımızın en güzel ifadesi ise 12 Mart 1921'de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edilen Mehmet Akif Ersoy’un dizeleridir.

Bu dizeler sadece bir şiir değil, yok edilmek istenen bir milletin tüm zalimlere isyanı, varoluşunu haykırmasıdır.

Bu dizeler sadece bir şiir değil, Türk Milletinin birliğinin ve bağımsızlığının belgesidir.

Bedeli ağırdır.

İşte onun için Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” demiştir.

Ama Kurtuluş Savaşı’nın anlamını kavrayamayanlar için Kurtuluş Savaşı’nı Yunan Askerlerinin çizmeleri altına ezilmeye tercih edenler ve bu hainleri kendine rehber edinenler için İstiklal Marşı da, Türk Bayrağı da tartışılabilir birer konu olabilir ki bunun örneklerini maalesef AKP iktidarı döneminde sıklıkla yaşadık.

Bugün siyasi konjonktür gereği milliyetçilik taslayanların, dün Türk Milletini ayaklar altına alan ifadelerine de tanıklık ettik.

Konjonktür değişince yarın onların farklı söylemlerle halkımızın karşısına çıkacağını da biliyoruz.

Ama hiç kimse heveslenmesin Anadolumuzun her karışında ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanmaya, İstiklal Marşımız en gür sesle söylenmeye devam edecektir.

Bu milletin bağımsızlığının ve birliğinin sembolü olan ne bayrağımızın adı, ne şekli ne de İstiklal Marşımıza dokunmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Şahsi menfaatlerini ülke menfaatlerinin üstünde tutanlar bugün kendilerini ulaşılmaz sanabilirler, çıkarları doğrultusunda her türlü kutsalımızı tartışmaya açabilirler ama Kurtuluş Savaşı vermiş bu millet günü geldiğinde onlara da en güzel dersi verecektir.

İstiklal Marşı’mız “Korkma” diye başlıyor ya, korkmuyoruz.

Ne emperyalistlerden ne de onların çıkarlarına hizmet eden yerli işbirlikçilerinden korkmuyoruz.

Ve biliyoruz ki yarınlar, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında çok daha güzel olacak.

ERÜ Rektörü Çalış’tan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yıldönümü Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Çalış, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İstiklal Marşı’mızın ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.  İstiklalimizin sembolü olan Milli Marşımız, Aziz Milletimizin bağımsızlığını ve millet olarak kenetlenme duygularını perçinleyen eşsiz bir şaheserdir. Ülkemizi parçalamaya çalışan hain güçlere, her zaman meydanlarda tek yürek olarak hep bir ağızdan seslendiğimiz, İstiklal Marşımız, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü ölümsüzleştiren ve başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin ufkunu kapsayıcı asil bir değerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizin Ruhları şad ve mekânları cennet olsun.”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa’nın, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yıldönümüyle İlgili Mesajı

Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, İstiklal Marşı’nın milli marşımız olarak kabulünün 99. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında İstiklal Marşımızın ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin ve egemenliğinin en büyük simgesi olduğuna dikkat çeken Rektör Karamustafa, milli marşımızın her mısrası ve her kıtasının duygu yüklü olduğunu ve ayrı bir mana taşıdığını ifade etti.

Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle:

“12 Mart 2020 İstiklal Marşımızın TBMM’de milli marşı olarak kabulünün 99. yıldönümüdür. Her törende her programda göğsümüzü gererek büyük bir coşkuyla, onurla, şerefle ve övünçle okuduğumuz milli marşımız, aslında milli mücadelemizin, istiklal savaşımızın en büyük timsalidir. Çünkü milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un özveriyle kaleme aldığı şiirde hem şanlı bayrağımıza hem de bağımsızlık mücadelemize önemli vurgular yapılmaktadır. Korkma! diyerek başlayan İstiklal Marşımız, Hakk’a inanan Milletimizin ebediyete kadar bağımsız olarak yaşamasının en büyük hakkı olduğuna vurgu yapmaktadır.

Türk Milleti olarak bizler İstiklal Marşımızda sadece bağımsızlık mücadelemizi değil, geçmişimizi, geleceğimizi, bu vatan için seve seve canımızı feda etmeyi, birliğimizi, beraberliğimizi, bayrak ve vatan aşkını, kahramanlıklarımızı ve zaferlerimizi görürüz. O yüzdendir ki! İstiklal Marşı bizim için çok anlamlıdır ve vazgeçilmez bir değerimizdir. Bir kere okunduğunda da bin kere okunduğunda da hep aynı coşkuyu yüreğimizde hissederiz.

Türk Milleti olarak zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ve bu zor coğrafyada ülkemiz üzerine tezgahlanan oyunları hep birlikte görüyor ve şahit oluyoruz. Amaç Türk Milletini zayıflatmak ve parçalamak, bunu çok iyi biliyoruz. Ülke olarak biz farkındayız ki! Bugün bizim üzerimizde oynanan oyunlar geçmişte de vardı, gelecekte de olacak. Biz Türk Milleti olarak var oldukça, düşmanlarımız çirkin oyunlarına devam edeceklerdir. Gerek bayrağımız gerekse İstiklal Marşımızdan aldığımız güçle, mücadelemize ve var olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi her geçen gün daha da güçlendireceğiz.

Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy‘u saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Aynıca bu vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi de saygı ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Cenab-ı Allah, milli şairimizin de dile getirdiği gibi, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

MHP KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI DOĞAN’DAN 99. YIL MESAJI

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 99. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, “İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşmış halidir” dedi.

Başkan Doğan, mesajında; “Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini, istiklal sevgisi ile dopdolu olan bir şairimizin, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutluyorum” diyerek “İstiklal Marşı, aynı zamanda bu topraklara kanını helal etmiş, canını feda etmiş bir neslin aslında geleceğe yani bizlere seslenişidir. 'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' diyerek başlayan İstiklal Marşımız, Türk Milleti’nin kararlılığını en güzel şekilde ifade etmiş, her mısrasın da milli mücadele yıllarında yaşanan kahramanlıkları mükemmel bir şekilde anlatmıştır” ifadelerine yer veren Başkan Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk Milleti’nin milli ve manevi duygularını, mısralarıyla tüm dünyaya haykıran büyük şair Mehmet Akif Ersoy, tüm ömrünü vatanına ve milletine vakfetmiş bir gönül eridir. Milli marşımızın içindeki manayı bu çehresiyle anlamak, anlatmak, yaşamak ve yaşatmak şüphesiz ki milletçe vazgeçilmez en büyük milli ve manevi yükümlülüğümüzdür. 12 Mart İstiklal Marşımızın kabul edilme günü vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimizin ve Milli şairimizin mekânı Cennet olsun.”

Başkan Turan: “Ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız”

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Serdar Turan, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 99. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Turan mesajında “Milli marşımız olan İstiklal Marşı, aziz milletimizin diriliş destanıdır” dedi.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde “Milli Marş” olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden ecdadın ortak duygusunun ve inancının sembolü olduğunu belirten Turan: “ İstiklal Marşı; Kurtuluş Savaşı'nın başlarında, İstiklâl Harbi'nin milli bir ruh içerisinde kazanılması imkânını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 1921 yılında bir yarışma düzenlenmiş, söz konusu yarışmaya toplam 724 şiir katılmıştır. Kazanan şiire para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Burdur milletvekili Mehmet Âkif Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi nin ısrarı üzerine, Ankara'daki Taceddin Dergahı'nda yazdığı ve İstiklal Harbi'ni verecek olan Türk Ordusu'na hitap ettiği şiirini yarışmaya koymuştur. Yapılan elemeler sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Âkif'in yazdığı şiir coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir. Mecliste İstiklâl Marşı'nı okuyan ilk kişi dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur. Mehmet Âkif Ersoy İstiklâl Marşı'nı, şiirlerini topladığı Safahat'a dahil etmemiş ve İstiklâl Marşı'nın Türk Milleti'nin eseri olduğunu beyan etmiştir. Ayrıca Âkif, ödül olarak verilen 500 lirayı Hilal-i Ahmer bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai Vakfı’na bağışlamıştır. Böylesi emek ve vefa ile yazılan Milli değerlerin bir bir kaldırıldığı, değerlerimizin basitleştirildiği bir dönemde bugünler Milli değerlere sarılmanın önemini arz etmiştir. Şüphesiz ki İstiklal Marşı her mısrasında, İman, Türklük ve kahramanlık kokan ,her okunduğunda tüyleri ürperten ulvi bir eserdir. İstiklal Marşı; Türk milletinin zor anlarında şahlandıran Milli duyguları arşa çıkaran bir eser olarak tarihe yazılmıştır. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak bizler de birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız. Bundan sonra da İstiklal Marşı’nda en güzel ifadesini bulan ortak değerlerimiz etrafında milletimizle beraber aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışacağız. Ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın, TBMM tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutluyorum. Milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve milli mücadeleyi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

AKSOY: “İSTİKLAL MARŞIMIZ, MİLLİ BİLİNCİMİZİN VE HÜRRİYET AŞKIMIZIN EN BERRAK İFADESİDİR”

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy,  12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Aksoy, "Milletimizin onurlu mücadelesi ve vatan sevgisi, bağımsız bir ülke, hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü kutluyoruz" ifadesinde bulunduğu mesajının şu şekilde sürdürdü: "Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milleti’ni ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen, ömrünü vatana, millete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri almasının yanı sıra her kıtasında iman tazeleten, her mısrasın da ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir. Türk Milleti’ni ortak değerler ve düşünce düzleminde buluşturan İstiklal Marşımız ve sahip olduğumuz her değer bağımsızlık mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarılması için mücadeleyi sürdürmektir. Yüce Allah'tan bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 99. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN’ın 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Yüce Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her türlü olumsuzluğa ve sıkıntılara rağmen, Kurtuluş Savaşını kazanarak bizlere bu aziz vatanı emanet etmiştir.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy “İstiklal Marşı''mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini ölümsüzleştirmiştir.

Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ,

Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ,

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.

Büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un mısralarında en veciz biçimde ortaya konan hasletlerimiz, milli ve manevi değerlerimiz, ideallerimiz, bugün ülkemize yönelen her tehditte kendini gösteren milli mutabakatın temel unsurlarıdır.

Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşımız, ülkemizin beka mücadelesinde sahip çıkmamız gereken ruhu, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir.

İstiklal Marşı 99 yıl önce yazılsa da idealleri, hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceğimizi şekillendirecek kadar yenidir.

Bu duygularla, İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulü ve  Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Diğer Haberler