Bakan Selçuk, LGS'nin detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Giriş Sınavı'yla ilgili öğrencilerin merak ettiği ayrıntıları anlattı. Selçuk, "LGS'de her öğrenci kendi okulunda sınava girecek, sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak. LGS 2 oturumdan oluşacak. 45 dakikalık bir ara bulunacak ve çocuklarımız okulun bahçesine çıkacaklar. Ancak velilerimiz okul bahçesinin dışında bekleyecekler." dedi.
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Selçuk, "Bu genel normalleşme sürecinde birçok karar alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu kararları açıkladı. Bu kararları birçok kurumla istişare yaparak almaktayız. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak birşey. Sınav bilgiler e-okul üzerinden açıklanacak." dedi.
"ÖĞRENCİLERE MASKE TEMİN EDİLECEK"
Koronavirüs salgınında yapılacak LGS sınavının ayrıntılarını da paylaşan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: Sınav merkezleri dezenfekte edilecek. Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız. Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulalrı dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak.
Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak.Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler. Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak.
Yazarlar
- 01SADIK YAKUT'A YENİ GÖREV!
- 02KAYSERİ’DE SWİNGER(eş değiştirme) OPERASYONU
- 03ORUÇ TUTAMAYAN NE KADAR FİDYE VERECEK?
- 04Cumhuriyet Meydanı'nda Suriyeli Gerilimi
- 05Nöbetçi noter geliyor
- 06Ünlü iş adamı öldürüldü
- 07YENİ PARTİ İÇİN BAĞDA TOPLANTI !
- 08BOYDAK HOLDİNGİN 3 ŞİRKETİ HALKA ARZ
- 09Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yeni meclisindeki üye dağılımı belirlendi
- 10Kayseri'de iğrenç olay; 14 yaşındaki kıza cinsel istismardan 2 tutuklama
- 11PINARBAŞI'NA DEV TESİS YAPILACAK
- 12Gün olur, asra bedel...
- 13Mahalleli Suriyelilere karşı sokağa döküldü
- 14Son dakika... Cumhur İttifakı belediye meclis üye adayları belli oldu
- 15Millet İttifakının Büyükşehir adayı Dursun Ataş oldu
- 01Kıbrıs Gazisi Şemsettinoğlu son yolculuğuna uğurlandı
- 02PFDK açıkladı; Sivasspor hükmen mağlup
- 03Tarım, Orman Bakan Yardımcısı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kayseri’de
- 043 bin 600 eski ve yeni milletvekiline 'trafik cezası' ayrıcalığı
- 05Memduh Başkan 'Dünya Kayserililer Günü'nü kutladı
- 06Saadet Partisi ile MHP arasında randevu sorunu
- 07Pınarbaşı-Gürün arası TIR ve kamyon trafiğine kapandı
- 08Amatör futbol müsabakalarına kar tatili
- 09Uyuşturucu ticaretiyle yargılanan 5 sanıktan 4'üne hapis cezası
- 10Kayseri Emniyeti'nden uyuşturucu operasyonu: 19 zanlı gözaltında
- 11Özdemir sert konuştu
- 12Yağma suçundan aranan firari yakalandı
- 13Eniştesi bildiği öz babasının ölümüne sebebiyet veren sanığa hapis
- 14Kayseri'de silah ticareti yapan bir kişi yakalandı
- 15Özsoy, Bünyan taşkın kontrol sözleşmesini duyurdu