Altun: "Temel eğitim 5 yıl zorunlu hâle getirilmelidir"

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, yaptığı basın açıklamasında; “Dağ gibi büyüyen sorunlar yumağı içinde öğretmenlerimiz huzursuz, mutsuz, geçim sıkıntısı içerisinde ve haksızlıklarla dolu bir sistemle mücadele etmekteler. Mevcut eğitim sistemimiz ne yazık ki ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır ve ülkemizi geri kalmış ülkeler seviyesinde bırakmaktadır” dedi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı, eğitimin sorunları ve çözüm önerileri ve Üretime yönelik eğitim modeli konulu basın açıklamasını Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, yaptığı basın açıklamasında; “Eğitim; bireyleri mutlu eden, topluma fayda sağlayan meslekler edinmelerini sağlayan Sistemli ve planlı bir süreçtir. Ülkemizin bulunduğu coğrafi zorlukları aşmanın en önemli yolu; toplumun bütünlüğü ve devletin refahını sağlamaktır. Bu hedeflere ulaşmanın yegâne yöntemi ise güçlü bir eğitim ve öğretim sistemidir. Gönül isterdi ki bu 24 Kasım öğretmenler gününde tüm eğitimcilerimizin mutlu ve huzurlu günlerini kutlayalım ve onların sevincine ortak olalım. Ama maalesef dağ gibi büyüyen sorunlar yumağı içinde öğretmenlerimiz huzursuz, mutsuz, geçim sıkıntısı içerisinde ve haksızlıklarla dolu bir sistemle mücadele etmekteler. Mevcut eğitim sistemimiz ne yazık ki ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır ve ülkemizi geri kalmış ülkeler seviyesinde bırakmaktadır. Ülkemizi modern medeniyetler seviyesine taşıyacak eğitim sistemini inşa etmek, sadece eğitim emekçilerinin sorumluluğunda değildir. Eğitimdeki sorunları çözmek için belirlediğimiz modeli sizlerle buradan paylaşmak istiyorum. Biz Saadet Partisi olarak "Üretime Yönelik Eğitim Sistemi" modelini öneriyoruz” şeklinde konuştu.

‘TEMEL EĞİTİM 5 YIL ZORUNLU HALE GETİRİLMELİDİR’

Üretime yönelik eğitim sisteminden söz eden Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, “Üretime yönelik eğitim sistemi nedir?

1. Temel Eğitim 5 yıl zorunlu hale getirilmelidir.

2. Akademik ve Mesleki Eğitim Ayrımı yapılmalıdır, Temel eğitim sonrası yapılacak yönlendirme sınıf öğretmeni rehberlik ve psikolojik danışman ve veli tarafından öğrencinin ilgi ve yetenekleri ölçüsünde akademik eğitime alınmalıdır. Diğer öğrenciler, öğretmen görüşleri doğrultusunda ilgi ve yeteneklerine uygun mesleki eğitime yönlendirilmelidir.

3. Yerel İhtiyaçlara Göre Okullar tesis edilmelidir, Kars'ta Hayvan Yetiştiriciliği, Konya'da Tarım Meslek Lisesi gibi bölge ihtiyaçlarına yönelik meslek liseleri açılmalıdır.

4. Dini ve Mesleki Eğitim, İsteyen öğrencilere, mesleki eğitimle birlikte dini eğitim de sunulmalıdır.

5. İstihdam Planlaması yapılmalıdır, Meslek lisesi mezunlarının istihdamı devlet tarafından planlanmalı ve garanti altına alınmalıdır.

Bu modelin amacı; gençlerin okuldan mezun olduktan sonra meslek sahibi olmalarını ve ülkeye katkı sağlayacak bir işe kavuşmalarını sağlamaktır.

Saadet partisi olarak çağrımız şudur ki; Eğitimde yaşanan tüm bu sorunların çözümü; üretime yönelik, planlı ve değer odaklı bir eğitim sistemi inşa etmektir. Saadet Partisi olarak, öğretmenlerimizin moralini yükselten, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan ve ülkemizi refah seviyesine çıkaracak bir sistemin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak tüm eğitimci dernek ve sendikalarımız ile Eğitim ve öğretim sorunlarının çözümü için birlikte çalışmaya hazırız.  Eğitimdeki sorunların tespiti ve çözüm önerileri üretmek ve eğitimi güçlendirmek gayretinde olan Hürriyetçi Eğitim Sendikası ve Şuurlu Öğretmenler Derneğimize sizler aracılığı ile teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü biliyoruz ki, güçlü bir eğitim güçlü bir gelecek demektir” dedi.

Diğer Haberler